2011. november 8., kedd

Mi is az az il Pittore?

Első lépésben elmesélem Nektek,hogy hogyan találtuk ki a leendő üzletünk nevét!

Egyszer volt, hol nem volt.....a Győző, a legjobb barátnőm Bea és Én ott ültünk az üzlethelyiség padlóján, néztük - néztük a falakat és közben töprengtünk....
Az elképzelés ami a fejemben keringett akkor, a hangulat amilyennek láttam lelki szemeimmel a belső tereket az mindenképpen mediterrán érzetű. Minél többet fontolgattuk és boncolgattuk a lehetőségeket, rájöttem, hogy nagyon nehéz dolgunk van. Nehéz labdába rúgni Budapesten. Olyan mértékű a túlkínálat, hogy csak naaaa....ráadásul vannak ezer éve fővárosi vendéglátásból élő nagy guruk akik nyílván mindig legallább 3 lépéssel előttünk járnak design ügyben. Úgyhogy a döntés így fogalmazódott meg: mediterrán,franciás,olaszos de bolondos, enyhén avantgard-os és lehetőségeink szerint olyan amilyenre senki sem számít és senki sem gondol. ( na persze majd meglátjuk,hogy hogyan sikerül :-)) Jaaa, és a név...igen! Alapvetően olasz nevet szerettünk volna, hiszen ezzel a szemlélettel és szerelemmel már régóta kéz a kézben járunk. ( Azért zárójelben elmesélem,hogy egy svájci - magyar házaspár akikkel a Villa létünk alatt megismerkedtünk és barátok lettünk, Ők egy jó 10évig működtettek Franciaországban egy éttermet aminek 'La petit paradis' volt a neve. Amikor eljöttünk Lesencetomajról és egy búcsúvacsora keretein belűl jót beszélgettünk, akkor megleptek egy ajándékkal ami nem más mint az Ő éttermük cégtáblája volt. Nagyon szép, nagyon tetszetős a tábla és annyira hálás dolog lett volna részünkről,hogy így nevezzük el a leendő éttermünket de kicsit bonyolultnak, hosszúnak, kimondhatatlannak, megjegyezhetetlennek tűnik a név....valamint a fő indok még az,hogy nem leszünk egyértelműen franciásak!   :-))
Aztán tovább pörgettük a gondolatainkat és akkor jött a nagy ötlet! Az első morzsa a "titokból" az az kedves olvasóim,hogy a Képíró utcában van az üzlethelyiség. Innentől kezdve viszont egy köpésre voltunk már a megoldástól....de ezt megelőzte azért még egy pár órás tanakodás és 1 palack friss, finom 2011-es Dúzsi Rozé. Szóval,hogy érthető legyen...az il Pittore annyit tesz,hogy A festő. Azt gondoljuk, hogy ez jól hangzik, hogy hű az utca szelleméhez, hogy kimondható és hogy tetszetős is. Ennek szellemében fogjuk megtervezni az étterem belső hangulatát is, ami nem más lesz mint olasz delikátesz bolt és a'la carte étterem olaszosan, Zsuzsisan és Győzősen!

2 megjegyzés:

  1. Bravo!
    Sajnos csak ennyire futja az olasztudásom, de azt hiszem a másik, amit tudok is illik ide: Ti amo! Sok sikert hozzá, ide már biztosan betérek! (Szerintem Budapesten egyébként sok jó vendéglő van, és sok "műjó" vendéglő van, pl. műolasz is - a Tiétek biztos nem lesz az).

    VálaszTörlés