2012. január 8., vasárnap

2012. év első bejegyzése

Kicsit lemaradtam lássuk be...

Hál'Istennek nem unatkozom! Elérkezett a január, amitől Mi vendéglátósok illetve kereskedők ( sőt valószínűnek tartom, hogy más munkakörökben is holtidőnek számít az év eleje) nagyon tartunk de úgy néz ki, hogy azért van mit tenni. Szilveszter napjára elkészült az étterem weboldala amit a statisztikák alapján elég sokan megnéztetek. Köszönjük szépen és igazán örülök,hogy ilyen látogatottságot tudtunk produkálni már 1-2 nap alatt is. Nem 100%-os még az oldal - többek közt hiányzik a delikátesz ajánló és a többnyelvűség is - de legalább már van valami, nem igaz?? Az aláfestő zene ami sokaknak megtetszett , azt az Ízlések és pofonok című filmből vettük - igen, lekoppintottuk mert nagyon szeretjük de azért ez nem baj,nem igaz?  - éppúgy mint a  közös fotónk és az étlapon szereplő "szerelem madara" elnevezés is. Ez valójában egy fürj étel .....azért mert Catherine Zeta Jones épp a pszihológusánál mesél a fürjről a film kezdetén, hogy: "Egyesek a szerelem madarának hívják,egy meghitt romantikus vacsora főfogása....helyesen elkészítve elomlik a szájban mint a vaj. Megsüthetjük pecsenyének,tölthetjük árpával vagy vadrizzsel, grillezhetjük, párolhatjuk,süthetjük roston vagy akár dinsztelhetjük is. De nincs annál nagyobb bűn mint A fürjet túlfőzni. Akkor tökéletes ha a melle , enyhén rózsaszínes árnyalatú...de az sem mindegy milyen fürjet választunk: legyen húsos, különben hamar kiszárad. Én pecsenyének szoktam elkészíteni, az íze úgy sokkal gazdagabb, teltebb. Köretként a szarvasgombás ravioli és a vadgomba remekül illik hozzá. Na persze malachólyagban is főzhetjük, madeirás - konyakos pácban. Tudja..a hólyag olyan mint egy védőburok, puha marad benne. Tálalhatjuk egy könnyű kakukkfüves szósszal, újhagymával, mogyoróhagymával, szarvasgombával. A gomba kiválóan illik szinte minden fürjpecsenyéhez mert kiemeli a zsenge ízeket....."
Hááát ezek után nem tudtam kihagyni ezt a bizonyos fürjet az étlapról csak kitaláltunk egy saját verziót: aszalt szilvás - rozmaringos - pirított szalonnás - szarvasgombás töltelék és köretként pedig zöldséges bulgur valamint erdei gombaragu. Az édes kis töltött madártesteket pedig még pancettába csomagoljuk és úgy sütjük rózsaszínre. Szerintem egészen elképesztően finomra sikerült. Biztos büszke lenne rám Catherine... ( Úristen!!! Azt hiszem fel kell keresnem a pszihológusomat! :-)))))

A zene pedig sokak kérésére: Mark Isham: Building a family című alkotása. Hallgassátok nagy szeretettel!
Nem tudom,hogy felér-e Paolo Conte: Via con me számával de én ezt most nagyon szeretem. :-)
(na már megint ez a párhuzam...én egy igazi hülye vagyok!)

Szóval jól elkanyarodtam a fürj tökéletességével a kezdeti témától de , hogy őszinte legyek el is felejtettem, hogy mit akartam írni. Biztosan nem is volt annyira fontos....

Azt hiszem, hogy csinálhatnánk majd egy kis játékot ebből úúúgy, hogy a havonta megújúló étlapunkra mindig becsempészek egy-egy ételt ami a filmben is szerepel. Nem tudom,hogy hányan láttátok már a filmet vagy kinek van meg otthon a polcán a többi porosodó dvd film mellett de akár tippelni is lehet majd...vagy segítségül mindig kitalálok valami körbeírást házi activity party jelleggel..
De miért is akarnék én a filmnek reklámot csinálni? Hát semmiért..csak egy játék ötlet na persze valami nyereményért! Szerintem jó móka lenne csak tökéletesíteni kell majd...

Na megyek hívom is telefonon a segítséget! :-)

Ui.: Ha ezt gyorsan tökéletesítem, akkor izzítsátok magatokat mert január 15-étől jön,jön,jön,jön az új étlap! Juhiiiiiiijjjjjjjjj!
Aki pedig a fürjet megakarja kóstolni ezek után az húzzon bele mert terveim szerint a következő étlapon már nem szerepel!

Kellemes vasárnap estét kívánok!

Puszi: Zsuzsi

http://www.youtube.com/watch?v=mOHPZ39aJ3U

2 megjegyzés:

  1. Mi éppen minap néztük meg, hirtelen ötlettől vezérelve :) A Zuram gyomra attól a steak-től kezdett izzadni, amibe C csak úgy lazán belenyomja az ujját... :D

    VálaszTörlés